Bomen snoeien

Voor het snoeien van uw boom bent u bij ons aan het goede adres. We verzorgen verschillende vormen van snoei:

- Kroon innemen: de omvang van het takkengestel rondom verkleinen
- Onderhoudssnoei: dood hout en kruisende takken verwijderen, hedera verwijderen
- Begeleidingssnoei: verwijderen van plakoksels, dubbele toppen en ongewenste takken
- Opkronen: de onderste takken van de boom verwijderen, zodat een hogere stam ontstaat.

Het is van belang om na te denken, vóórdat u een boom plant, wat na 20/30 jaar de gevolgen zijn voor de omgeving: veel problemen of maatregelen kunnen hiermee voorkomen worden.

Bijvoorbeeld:
1. Een boom wordt aangeplant dicht bij de erfgrens. De eerste jaren lijkt het leuk: de boom neemt niet veel ruimte in en is van klein formaat. Maar na meerdere jaren beginnen de takken over de tuin van de buren te groeien. Ieder jaar wordt dit 'erger'. De boom is zich van geen kwaad bewust en groeit lekker door. Uiteindelijk moet de boom rigoureus gesnoeid worden of verwijderd, omdat de buren er bijvoorbeeld last van hebben.
2. Een boom wordt aangeplant dicht bij het huis/schuur. Na verloop van tijd is de boom zo groot en breed dat de takken tegen en over het huis groeien. Er is aanslag op het dak en de gevel heeft meer onderhoud nodig. Het resulteert in flink snoeien of verwijderen van de boom.
3. Een boom wordt aangeplant langs bestrating (oprit, paadje naar voordeur, etc.) Na enkele jaren worden de wortels groter en wordt bestrating oneffen. Dit had eenvoudig voorkomen kunnen worden door na te denken over de standplaats.

Onze ervaring is dat mensen vaak een huis kopen en ze de (verkeerd geplantte) boom er gratis bij krijgen. Op dat moment ligt de 'schuld' bij de vorige bewoners. We denken graag met u mee of snoei de boom kan redden en adviseren u eventueel om de boom te kappen en een boom op een andere plek in uw tuin te herplanten.