Bomen kappen

Let op: van 15 maart tot 15 juli is het broedseizoen. Actieve nesten van vogels moeten met rust gelaten worden (ook buiten deze periode). Er kan dus wel gekapt worden als er geen actief nest aanwezig is.

Let op: Een boom mag niet zomaar gekapt worden. Iedere gemeente heeft hier voorwaarden voor. Neem contact op met uw gemeente om te controleren of een omgevingsvergunning nodig is. Als eigenaar van de boom is dit úw verantwoordelijkheid!

Houdt uw boom teveel licht tegen? Dreigt uw boom om te vallen, staat de boom in de weg, wordt deze te groot, vreest u de najaarsstormen of heeft u een andere reden waarom u de boom gesnoeid of zelfs helemaal weggehaald wilt hebben?

Ruimte is een essentieel aspect van het bomen kappen. Bij voldoende ruimte kunnen we de boom in één keer vellen. Maar ook waar geen ruimte is en de boom toch weg moet, bieden wij de oplossing. Met professionele klimspullen, hand- en kettingzagen en afvangmateriaal zijn we in staat om op praktisch iedere plek, juist ook op moeilijk bereikbare plaatsen (binnentuin, naast een schuurtje, etc.), een boom gecontroleerd en veilig tot op de grond af te zagen. Het is ook mogelijk om de stobbe die dan nog blijft staan door ons weg te laten frezen. Zo kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk bestrating aanbrengen op de plaats waar de boom stond.

Het hout en takken kunnen wij afvoeren, maar desgewenst kunt u er ook voor kiezen om het door ons in handzame blokken te laten zagen. We kunnen ook takken versnipperen en bij u achterlaten als bodemvoeding. Onze versnipperaar is slechts 80 cm breed waardoor deze vaak dicht bij de boom geplaatst kan worden, en zelfs door het huis kan! De snippers vervoeren we dan in containers van 240 liter.


Let op: we zagen nóóit in de grond. Voor het (gedeeltelijk) verwijderen van de stronk, klik hier